< Terug naar overzicht

Lezing 'De Langstraters' door Nol Kleijngeld

Datum 22 feb 2019
Tijdstip 20:00 - 22:00 uur
Locatie De Gildenbond
Adres Mgr. Völkerstraat 3, 5171 JM Kaatsheuvel
Lezing 'De Langstraters' door Nol Kleijngeld

Met zijn verhaal over de Langstraters beschrijft Nol Kleijngeld de geschiedenis van een streek. Om te kunnen overleven leveren bewoners eeuwenlang strijd tegen het water. Honderden jaren is De Langstraat grensstreek tussen Brabant en Holland en zodoende meestal strijdtoneel in oorlogstijd.

Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 3,50,-. Een kopje koffie of thee is inbegrepen.

 

Als bakermat van de Nederlandse leer- en schoenindustrie heeft De Langstraat afwisselend glorietijden en crises beleefd. Een gezamenlijk beleefde geschiedenis heeft De Langstraat tot een eenheid gemaakt. Hij maakt van een ingewikkelde geschiedenis een boeiend verhaal. Hij wisselt persoonlijk, historisch en bestuurlijk perspectief met elkaar af. Sommige lijnen trekt hij tot in de tegenwoordige tijd door.
 

Nol Kleijngeld wordt in 1953 in Waalwijk geboren. Hij studeerde geschiedenis in Tilburg en Nijmegen. Hij gaf geschiedenisles aan de RK School voor Huishoud- en Nijverheidsonderwijs en het Dr. Mollercollege in Waalwijk en later aan het Pauluslyceum in Tilburg.

In 1995 werd hij wethouder in Waalwijk. Na een burgemeesterschap in Noord-Limburg keert hij in 2007 in De Langstraat terug, om er burgemeester in zijn geboorteplaats te worden.


Heemkundekring de Ketsheuvel
Hoofdstraat 32 te Kaatsheuvel
Terug naar boven