Nieuws

Volop belangstelling voor heemkundekring tijdens braderie Pleinfestival

27 mei 2019
www.deketsheuvel.nl
Afgelopen zondag stond onze heemkundekring op de braderie van het Pleinfestival met een kleine tentoonstelling en een heuse schoenmaker.

Tijswna de braderie was de stand van onze kring ingericht met een kort foto-overzicht en een echte schoenmaker die voor de ogen van het publiek schoenen maakte zoals dat vroeger op de Ketsheuvel gebeurde. Zowel tentoonstelling als schoenmaker mochten zich op goede belangstelling verheugen.

Ook de heer van Loon en de hertog van Brabant waren met hun gevolg regelmatig aanwezig bij de stand, nieuwsgierig naar de ontwikkeling die de 'heerlijckheid Loon op Zand' in de afgelopen 750 had doorgemaakt. Al met al een goede dag voor onze kring.

 
www.deketsheuvel.nl
Afgelopen zaterdag hebben de voorzitters van de beide heemkundekringen enkele waardevolle stukken uitgewisseld. Meer >
 
www.deketsheuvel.nl
In twee delen staat de in december gehouden tentoonstelling 'Zo was ut, zo ies ut' over Kaatsheuvel toen en nu in onze fotogalerij.
 
www.deketsheuvel.nl
Op zondag 7 april hield onze kring een fotokijkmiddag in buurthuis Pannehoef over Kaathsheuvel-West. De drukbezochte middag leverde… Meer >
 
www.deketsheuvel.nl
Op zaterdag 2 februari is het eerste bordje op de Brabant Bevrijd-route officieel bevestigd door wethouder Kees Grootswagers. Het… Meer >
 
 
 
 
Heemkundekring de Ketsheuvel
Hoofdstraat 32 te Kaatsheuvel
Terug naar boven