Nieuws

Onthulling eerste bordje Brabant Bevrijd-route

02 februari 2019 door Marc Slot
www.deketsheuvel.nl
Op zaterdag 2 februari is het eerste bordje op de Brabant Bevrijd-route officieel bevestigd door wethouder Kees Grootswagers. Het bordje kwam tot stand in samenwerking met Brabant Vertelt, gemeente Loon op Zand en onze heemkundekring.

Naast de wethouder, een afvaardiging van ons bestuur, de pers en Brabant Verteld, was ook Cees van de Ven aanwezig. Cees vertelt op video zijn herinneringen aan de bevrijding van Kaatsheuvel aan zijn kleinzoon Maurice. Het bordje is het eerste op de route en we hopen dat er hierna meerdere zullen volgen. De 'Brabant Bevrijd'-route kent op dit moment 14 punten in onze provincie.

Brabant Bevrijd is onderdeel van Brabant Vertelt, een app met verschillende routes (zowel wandel-, fiets- als autoroutes) door Brabant rondom een bepaald thema.

 
www.deketsheuvel.nl
Afgelopen zaterdag hebben de voorzitters van de beide heemkundekringen enkele waardevolle stukken uitgewisseld. Meer >
 
www.deketsheuvel.nl
Afgelopen zondag stond onze heemkundekring op de braderie van het Pleinfestival met een kleine tentoonstelling en een heuse schoenmaker. Meer >
 
www.deketsheuvel.nl
In twee delen staat de in december gehouden tentoonstelling 'Zo was ut, zo ies ut' over Kaatsheuvel toen en nu in onze fotogalerij.
 
www.deketsheuvel.nl
Op zondag 7 april hield onze kring een fotokijkmiddag in buurthuis Pannehoef over Kaathsheuvel-West. De drukbezochte middag leverde… Meer >
 
 
 
 
Heemkundekring de Ketsheuvel
Hoofdstraat 32 te Kaatsheuvel
Terug naar boven