Nieuws

Nieuwste editie Aaw Nieuws? nu te koop

03 december 2018
www.deketsheuvel.nl
De nieuwste editie van Aaw Niews? is vanaf nu te koop bij Primera en Bruna in Kaatsheuvel!

Met enkele sprekende foto’s haakt Aaw Nieuws? in op de succesvolle expositie die afgelopen weekend plaatsvond in De Gildenbond. Daarnaast zijn er natuurlijk weer de verhalen van “toen”.  Zo wordt er ingegaan op Kaatsheuvelnaren die lang geleden “het ruime sop kozen”. Zij voeren met de VOC- schepen naar verre kusten. Wie waren ze, hoe verging het hen op zee en daarna?

Honderd jaar geleden kwam er, na vier jaar bittere en zinloze strijd, een einde aan de Eerste Wereldoorlog. Ook daar wordt in Aaw Nieuws bij stilgestaan. Maar ook de meer recente historie komt aan bod: middels een portret van voetbalclub Berkdijk. Met name de beginperiode en de “gouden jaren” worden belicht. 
En in het derde en laatste deel over de ulo/mavo Pius X wordt ingegaan op de maatschappelijke veranderingen einde jaren zestig en jaren zeventig. Hoe ging de school daar mee om?

 
www.deketsheuvel.nl
Iedereen die voor onze heemkundekring gestemd heeft in de Rabobank De Langstraat Clubkascampagne: Heel erg hartelijk bedankt!!! Meer >
 
www.deketsheuvel.nl
Op zondag 3 juni werd de nieuwe editie van het periodiek van heemkundekring De Ketsheuvel, genaamd Aaw nieuws? gepresenteerd. Dit… Meer >
 
Heemkundekring de Ketsheuvel
Hoofdstraat 32 te Kaatsheuvel
Terug naar boven